صفحات ما در شبکه های اجتماعی
تیم وکلا
لایحه عفاف و حجاب
قیمت ارز قیمت سکه(لحظه‌ای)
دلار سکه امامی ۸۳,۵۱۰,۰۰۰ تومان
۹۰,۶۹۵ تومانسکه بهار آزادی ۷۴,۹۱۰,۰۰۰ تومان
طلا ۱۸ عیار طلا ۲۴ عیارنیم سکه ۴۵,۳۰۰,۰۰۰ تومان
۷,۳۵۶,۳۰۰ تومان ۹,۸۰۸,۳۰۰ تومان ربع سکه۲۷,۴۰۰,۰۰۰ تومان

لایحه عفاف و حجاب

تاریخ آخرین بروزرسانی: ۱۸ خرداد ۱۴۰۳
نویسنده: تیم وکلا
بازدیدها: ۳۳۲
نظرات: ۰
لایحه عفاف و حجاب

در این مقاله قصد داریم درباره لایحه عفاف و حجاب مطالبی را در اختیار شما قرار دهیم تا با قضیه حجاب اجباری و لایحه تقویمی برای مقابله با این قضیه آشنا شوید... !

در خواست مشاوره حقوقی
نوع مشاوره خویش را مشخص نمایید.


در این مقاله قصد داریم درباره لایحه عفاف و حجاب مطالبی را در اختیار شما قرار دهیم تا با قضیه حجاب اجباری و لایحه تقویمی برای مقابله با این قضیه آشنا شوید... !

طرح های زیادی برای عفاف و حجاب برای حمایت از حجاب در ایران مطرح شد که یکی از این طرح ها لایحه عفاف و حجاب است که بعد از تعطیلی گشت ارشاد و در جنبش زن، زندگی، آزادی توسط قوه قضاییه تهیه و به دولت سید ابراهیم رئیسی ارسال و پس از تصویب دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

حالا قبل از این که به لایحه حجاب و عفاف کامل بپردازیم در ابتدا باید درباره حجاب اجباری و تاریخچه آن مقدمه ای به نظرتان برسانم.

حجاب اجباری از سال 1362 در هجدهم مرداد ماه شروع شو و برای مقابله با آن در مجلس شورای اسلامی برایش در قانون مجازات اسلامی مجازات تعیین شد. به دلیل اینکه گروهی حجاب را مسئله فردی می دانستند و از مسائل جمعی تفکیک کرده بودند درباره بحث حجاب اجباری مخالفینی در همان سال ها پیدا کرد و اینکه چون حجاب اجباری در قرآن نیز به وضوح اشاره ای نشده است در ابتدای عصر انقلاب سال 1357 در مورد اجباری کردن حجاب اختلاف نظراتی پیش آمد.

از تاریخ 2مهر1398 که حجاب اجباری در کشور عربستان لغو شد و زنان آن کشور در پوشش با آزادی عمل رو به رو شدند در کنار گروه های طالبان، داعش و بوکوحرام، کشور ایران به حکومتی رسمی تبدیل شد که به حجاب اجباری معتقد است به نحوی که در قانون مجازات 72ضربه شاق و حبس برایش مجازات تعیین کرده است.


گذر در تاریخ حجاب اجباری


در اوایل اعلام همگانی قانون حجاب اسلامی در ایران علی الخصوص در تظاهرات 17اسفندماه سال 1357 از جانب گروه های زیادی مخالفت های زیادی در بین مردان و زنان کشور به وجود آمده بود.

ولی با وجود تمام اختلافات مسئله حجاب اجباری برای مقابله با امپریالیسم مورد تأئید برخی از گروه ها  مذهبی و گروه هایی مثل حزب توده ،سازمان چریک های فدائیان خلق قرار گفته بود.

با ثابت شدن جمهوری اسلامی طرح موضوع حجاب اجباری در عموم کمرنگ شد و در سال 1385 بوسیله کنشگران زنان که یک کمپین یک میلیون نفری داشتن هم این مسئله مطرح نمی شد. اولین بار که شعاری تحت عنوان (نه به حجاب اجباری) عنوان شد، در سال 1392 توسط فعالان سیاسی و فعالان حقوق زنان شروع به کار کردند و با استقبال و حمایت عمومی روبه رو شد. یکی از این فعالیت ها کشف حجاب برخی از زنان و انتشار عکس بی حجاب خودشان بود و پس گذشت دوره ای در سال 1396 این فعالیت ها با حرکت دختران خیابان انقلاب دوباره بوجود آمد و در سال 1401 با اتفاقی که برای مهسا امینی رخ داد توسط سوءاستفاده گران سیاسی آتش این فعالیت تندتر شد و مقابله با مسئله حجاب اجباری وارد مرحله جدیدی شد.



طراحی لایحه توسط قوه قضاییه


لایحه عفاف و حجاب که در سال 9 اردیبهشت 1402 به دولت سید ابراهیم رئیسی فرستاده شد توسط قوه قضاییه تهیه شده بود و بعد از گذشت 18 روز در تاریخ 27 اردیبهشت 1402 تصویب و برای مجلس ارسال شد و در روز پنج شنبه 18 خرداد 1402نسخه غایی و نهایی آن توسط مجلس شورای اسلامی مورد انتشار قرار گرفت.

مجلس یازدهم در نشست علنی که در 23 خرداد 1402 داشتند با بررسی یک فوریتی لایحه عفاف و حجاب با 185 نفر موافق، 30 نفر مخالف، 7 نفر ممتنع از 227 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

نمایندگان مجلس یازدهم بررسی دوفوریتی این لایحه را با 133 نفر موافق، 73 نفر مخالف، 11 نفر ممتنع از 224 نفر نماینده حاضر رد کردند.

لایحه عفاف و حجاب در شرایط خاصی به مجلس رفت که در شهر های مختلف ایران زنان بدون حجاب در حال تردد در ناحیه های پرتردد و شلوغ شهری هستند. لغو شدن برخورد فیزیکی با زن بر حجاب توسط گروه (امر به معروف و نهی از منکر) در این لایحه نحوه رویارویی با این مشکل اجتماعی می باشد که بعد از اعتراض های مردمی به کشتن مهسا امینی اتفاق افتاد.

در روز چهارشنبه تاریخ 3 خرداد 1402 متن کامل لایحه قبل بررسی و انتشار نسخه نهایی در رسانه ها منتشر کردند و در این متن عدم رعایت حجاب اجباری با عنوان برهنگی نام برده شده بود.

در لایحه عفاف و حجاب تمرکزشان اول برای مجازات کردن با استفاده از فناوری های هوشمند می باشد و بعد برخورد سخت تر آورده شده است.

در لایحه عفاف و حجاب دامنه مجازات ها را برای جرائم جدید گسترش خواهد داد و برای اولین بار مسئولین مرکز های خدماتی، تفریحی و رفاهی مثل پاساژ ها، گالری های هنری، سوپرمارکت ها، سینماها، باشگاه ها مختلف و... در مجازات های بی حجابی شریک جرم مشتری ها قرار گرفته اند و همچنین در لایحه عفاف و حجاب، برای سرشناسان هنری، فرهنگی، ورزشی و سیاسی مجازات آن ها محرومیت در حوزه کاری و فعالیت های فضای مجازی معین شده است.


واکنش ها به لایحه تنظیمی


لایحه عفاف و حجاب از طرف حمایت کنندگان حکومت مورد انتقاد سخت قرار گرفته چرا معتقد هستند چندان بازدارنده نیست و محدودیتی در آن توصیف نمی شود.

این واکنش ها چنان منفی بوده که سخنگو دولت در 4 خرداد1402 ادعا کرده که این لایحه اصلاحاتی را داراست و لایحه منتشر شده نادرست است و روزنامه اعتماد هم همان روز گزارش کرد که ستاد امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از منتقدان می خواهد لایحه ای موازی لایحه عفاف و حجاب به مجلس تقدیم نماید.

انسیه خزعلی، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در 6 خرداد 1402 بیان کرد که دولت هیچ دخل و تصرفی در این لایحه نداشته است و در همان روز خبرگزاری قوه قضاییه تفاوت بین لایحه دولت و قوه قضاییه را انتشار کرد و فرداش دکتر قالیباف رئیس، مجلس یازدهم، بیان کرد که این لایحه اصلاحی هنوز به دست مجلس نرسیده و هوز در دولت است.

واکنش آخر، واکنش زهرا رهنورد همسر میرحسین موسوی و از رهبران جنبش سبز هم طی نامه ای که با (به نام خدای رنگین کمان) آغاز می شود این لایحه را جنگ تن به تن جمهوری اسلامی و زنان دانسته و حکومت جمهوری اسلامی را بازنده اعلام کرده است. 

دیدگاه ها

دیدگاهی یافت نشد.

دیدگاه تان را بنویسید

استان

مطالب مرتبط

آخرین مقالات حقوقی

وصول مهریه با استفاده از وکیل
چرا وصول مهریه با استفاده از وکیل راحت تر است؟
در این مقاله به این سوالات پاسخ می‌دهیم و بررسی می‌کنیم که چرا وصول مهریه با استفاده از وکیل راحت تر...
۷ خرداد ۱۴۰۴
جرایم سایبری
یک وکیل چه کمکی به متهم در جرایم سایبری می‌کند؟
به طور کلی، جرایم سایبری به هرگونه فعالیت غیرقانونی اطلاق می‌شود که در آن از رایانه، شبکه رایانه‌ای ...
۵ خرداد ۱۴۰۴
پرونده های نفوذ و هک
نقش وکیل جرایم رایانه ای در پرونده های هک و نفوذ
آیا می‌دونید قربانیان جرایم سایبری چه حقوقی دارند؟ اصلا نقش وکیل جرایم رایانه‌ای تو این مواقع چیه؟ ا...
۵ خرداد ۱۴۰۴
مسائل حقوقی کسب و کار
مسائل حقوقی کسب و کار و نیاز به وکیل
ما در این نوشتار، به سوالات کلیدی در این زمینه پاسخ داده و با ارائه راهنمایی‌های عملی، به شما کمک می...
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
جرایم رایانه ای
جرائم سایبری چیست؟ راهنمای جامع
مقاله حاضر در پی آن است تا با رویکردی آموزشی و تحلیلی، به تبیین مفهوم جرائم سایبری پرداخته و ضمن تشر...
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
وظایف وراث در زمان فوت
حقوق و وظایف وراث در زمان فوت فرد متوفی
این مقاله با هدف تبیین حقوق و وظایف قانونی وراث پس از متوفی تهیه شده و تلاش دارد تا ضمن ارائه اطلاعا...
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
عملکرد نادرست کارفرما در دادگاه
مراحل شکایت از عملکرد نادرست کارفرما در دادگاه!
در این مقاله، تلاش خواهیم نمود تا با بررسی دقیق و موشکافانه مراحل شکایت از عملکرد نادرست کارفرما در ...
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
تبعات برگشت زدن چک بدون وکیل
تبعات برگشت زدن چک بدون وکیل
در این مقاله سعی بر آن است تا با بررسی تفصیلی پیامدها و موانع موجود در مسیر وصول چک بدون وکیل، ضرورت...
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
نیاز آنلاین شاپ ها به وکیل
نیاز کسب و کارهای کوچک و آنلاین شاپ ها به وکیل
شاید فکر کنید چون آنلاین شاپ کوچکی دارید، نیازی به وکیل ندارید. اما در واقع، حتی کسب و کارهای کوچک آ...
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
مراحل ثبت دادخواست حقوقی
مراحل ثبت دادخواست حقوقی - 0 تا 100
دادخواست حقوقی، برگه رسمی و فرم چاپی مخصوصی است که توسط فردی که مدعی حقی است (خواهان) تنظیم و به داد...
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴