صفحات ما در شبکه های اجتماعی
تیم وکلا
نظریه پزشکی قانونی
قیمت ارز قیمت سکه(لحظه‌ای)
دلار سکه امامی ۸۴,۴۸۵,۰۰۰ تومان
۹۱,۶۰۰ تومانسکه بهار آزادی ۷۴,۷۹۵,۰۰۰ تومان
طلا ۱۸ عیار طلا ۲۴ عیارنیم سکه ۴۵,۱۰۰,۰۰۰ تومان
۷,۴۳۷,۱۰۰ تومان ۹,۹۱۶,۱۰۰ تومان ربع سکه۲۶,۲۰۰,۰۰۰ تومان

نظریه پزشکی قانونی

تاریخ آخرین بروزرسانی: ۱۸ خرداد ۱۴۰۳
نویسنده: تیم وکلا
بازدیدها: ۳۶۱۵
نظرات: ۷
نظریه پزشکی قانونی

نظریه پزشکی قانونی یک شاخه از علوم پزشکی است که به بررسی رابطه بین پزشکی و حقوق می‌پردازد. این نظریه به کاربرد دانش پزشکی در حل مسائل حقوقی، مانند تشخیص علت مرگ، شناسایی جنایتکاران، تعیین آسیب‌های جسمی و روحی، و ارزیابی صلاحیت قانونی افراد مربوط می‌شود.

در خواست مشاوره حقوقی
نوع مشاوره خویش را مشخص نمایید.


نظریه پزشکی قانونی یک شاخه از علوم پزشکی است که به بررسی رابطه بین پزشکی و حقوق می‌پردازد. این نظریه به کاربرد دانش پزشکی در حل مسائل حقوقی، مانند تشخیص علت مرگ، شناسایی جنایتکاران، تعیین آسیب‌های جسمی و روحی، و ارزیابی صلاحیت قانونی افراد مربوط می‌شود. نظریه پزشکی قانونی از روش‌های علمی و تجربی برای تحقیق در مورد موارد قانونی استفاده می‌کند و به عنوان یک رشته مستقل از دانشگاه‌ها و سازمان‌های پزشکی و قضایی تأیید شده است .


اعتراض به نظریه پزشکی قانونی

نظریه پزشکی قانونی یک نظر حرفه‌ای است که توسط کمیسیون پزشکی قانونی در مورد وضعیت جسمی، روحی، روانی یا اخلاقی یک فرد یا گروه ارائه می‌شود. این نظر ممکن است در موارد مختلف حقوقی مانند جرایم، خسارات، ازدواج، طلاق، وصیت و میراث، اعتبار و زندان و غیره مورد نیاز باشد. طرفین دعوی حق دارند در صورت عدم تطابق نظریه پزشکی قانونی با واقعیت یا عدم رعایت قواعد علمی و قانونی، با ارائه مستندات و شواهد معتبر، اعتراض خود را به نظر کمیسیون برسانند. این اعتراض باید به صورت کتبی و با ذکر ماده قانونی مبنای اعتراض باشد. اعتراض به نظریه پزشکی قانونی ممکن است منجر به تغییر نظر کمیسیون یا اعاده کارشناسی شود. در نهایت، قاضی با توجه به نظرات پزشکان قانونی و سایر شواهد و ادله، حکم خود را صادر می‌کند.

برای در یافت اطلاعات تخصصی میتوانید هم اکنون با وکیل آنلاین در ارتباط باشید،موسسه تیم وکلا ارائه دهنده خدمات حقوقی می باشد.


طریقه اعتراض به نظر پزشکی قانونی

اعتراض به گواهی نظریه پزشکی قانونی، در طی یک هفته از ابلاغ نظریه، ممکن می باشد. لذا ، هر یک از طرفین دعوی، می تواند با مراجعه به یکی از دفتر های  خدمات قضایی، لایحه اعتراض خود را ثبت کنند و وکیل پرونده نیز توسط سایت عدل ایران، امکان ثبت لایحه را خواهد داشت. 


موعد اعتراض به نظریه پزشکی قانونی

مهلت اعتراض به نظریه پزشکی قانونی هفت روز است. این مهلت از تاریخ رؤیت گزارش پزشک قانونی توسط طرفین دعوا شروع می‌شود. در صورت عدم رعایت این مهلت، نظر پزشک قانونی برای دادگاه الزام‌آور خواهد بود در صورت اعتراض به نظر پزشک قانونی، دادگاه ممکن است تصمیم بگیرد که پرونده را به هیئت تخصصی یا کارشناس دیگر بفرستد یا نظر خود را براساس شواهد و علم قاضی صادر کند 


اعتراض به نظریه پزشکی قانونی در دادسرا

همانگونه که بیان شد اعتراض به گواهی نظریه پزشکی قانونی در دادسرا، در مهلت یک هفته از تاریخ ابلاغ نظریه، برای متهم و شاکی و وکلای آنها، امکان پذیر است. شاکی یا متهم می توانند بعد از تنظیم لایحه اعتراضیه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده، و لایحه خود را ثبت کنند.

همانگونه که بیان شد اعتراض به گواهی نظریه پزشکی قانونی در دادسرا، در مهلت یک هفته از تاریخ ابلاغ نظریه، برای متهم و شاکی و وکلای آنها، امکان پذیر است. شاکی یا متهم می توانند پس از تنظیم لایحه اعتراضیه به یکی از دفترهای خدمات قضایی مراجعه کرده، و لایحه را ثبت کنند. 


اعتراض به نظریه پزشکی قانونی پس از صدور حکم

پیش می آید که طرفین دعوا، به هردلیلی، در طی یک هفته، به نظر پزشکی قانونی، اعتراض نکرده و رسیدگی، منجر به صدور رای می گردد. همچنین، گاهی اگرچه، اعتراض به گواهی پزشکی قانونی، انجام گرفته، اما، پس از صادر شدن رای، عدم صحت این گواهی، مشخص میشود. در این صورت، آیا امکان اعتراض به نظریه پزشکی قانونی بعد از صدور حکم، وجود خواهد داشت؟

در جواب میتوان گفت، اگر منظور از اعتراض به گواهی نظریه پزشکی قانونی بعد از صدور حکم، اعتراض به عنوان یک اقدام جداگانه و با ثبت یک لایحه باشد، پاسخ سوال، منفی است. زیرا که، قانون گذار، مهلت این اعتراض را یک هفته از تاریخ ابلاغ نظریه،  مشخص کرده است.

با این وجود، باید به این نکته توجه کرد که در صورتی که امکان و مهلت هر یک از انواع اعتراض به رای، از جمله واخواهی، تجدیدنظرخواهی، فرجام خواهی و اعاده دادرسی، برای طرفین دعوا، وجود داشته باشد، وی می تواند ضمن اعتراض به رای صادره، مراتب اعتراض به گواهی پزشکی قانونی را نیز به مرجع قضایی مربوطه، اعلام نماید. 

​برای رسیدن به پاسخ پرسش های خود در خصوص اعتراض به نظریه پزشک قانونی میتوانید با وکیل تلفنی موسسه حقوقی تیم وکلا تماس حاصل فرمایید.


اعتراض به نظریه پزشکی قانونی در مرحله تجدیدنظر

پس از آنکه رای دادگاه بدوی، صادر شد ، در بعضی از دعاوی، این امکان برای هر یک از طرفین وجود دارد تا طی 20 روز پس  از ابلاغ رای، برای تجدیدنظر خواهی از حکم صادره، اقدام کنند. در این صورت و در حالتی که در پرونده، یک نظریه پزشکی قانونی، صادر شده باشد، ضروری است تا به مساله اعتراض به نظریه پزشکی قانونی در مرحله تجدیدنظر نیز پرداخته شود.

در رابطه با اعتراض به نظریه پزشکی قانونی در مرحله تجدیدنظر، میتوان گفت، هر یک از طرفین که بنابر دلایلی موجه، معترض به نظر پزشکی قانونی باشند، می توانند ضمن ثبت دادخواست تجدیدنظرخواهی، مراتب اعتراض به گواهی نظریه پزشکی قانونی را نیز به مرجع قضایی، اعلام نمایند.

علاوه بر آن، در مواردی که رای دادگاه بدوی، در مرحله تجدیدنظر، نقض شده و دادگاه تجدیدنظر، خود وارد رسیدگی ماهوی به پرونده می گردد، در صورتی که موضوع به پزشکی قانونی، ارجاع شود، پس از وصول نظریه و ابلاغ آن به طرفین از طریق سایت ثنا، هر یک از آنها، یک هفته، مهلت خواهد داشت تا برای اعتراض به گواهی پزشکی قانونی، اقدام نماید.

اعتراض به نظریه پزشکی قانونی در مرحله تجدیدنظر یک حق قانونی است که برای طرفین دعوا در صورت عدم رضایت از نظریه اولیه پزشکی قانونی فراهم شده است. برای اعتراض به نظریه پزشکی قانونی، باید موارد زیر را رعایت کنید: 

مهلت اعتراض به نظریه پزشکی قانونی هفت روز پس از ابلاغ آن به طرفین دعوا است.

اعتراض به نظریه پزشکی قانونی باید با ثبت لایحه و پرداخت هزینه‌های مربوطه انجام شود.

هزینه‌های اعتراض به نظریه پزشکی قانونی بستگی به موضوع و پیچیدگی پرونده دارد و براساس تعرفه خدمات پزشکی قانونی محاسبه می‌شود.

اعتراض به نظریه پزشکی قانونی باعث می‌شود که پرونده توسط یک کمیسیون تخصصی دوباره بررسی شود و نظر جدید آن به مرجع قضایی اطلاع داده شود.

در صورت اعتراض به نظریه پزشکی قانونی در مورد جرایم پزشکی، ممکن است کمیسیون تخصصی از سوی سازمان نظام پزشکی تشکیل شود و طرفین دعوا بتوانند به نظر همین سازمان نیز اعتراض کنند.


دیدگاه ها

,فرخنده رفیع.زاده
مدارک.تحویل.دادن.نظریه.دکتر.کشیک.تصادف
علیرضا عادلی معینی
آقای علیرضا عادلی معینی ،نظریه پزشکی قانونی،با شماره «1403022311189044» به کلانتری 26 گلشهر مشهد ارسال شد.
فاطمه زارع طیلانی
جواب پزشکی قانونی دردادگاه
هانی رضاکاهی علیپور
نظریه دکتر قانونی
کمال رحیم زاده
دوماه نتونستم جواب پزشک قانونی را بگیرم

دیدگاه تان را بنویسید

استان

مطالب مرتبط

آخرین مقالات حقوقی

وصول مهریه با استفاده از وکیل
چرا وصول مهریه با استفاده از وکیل راحت تر است؟
در این مقاله به این سوالات پاسخ می‌دهیم و بررسی می‌کنیم که چرا وصول مهریه با استفاده از وکیل راحت تر...
۷ خرداد ۱۴۰۴
جرایم سایبری
یک وکیل چه کمکی به متهم در جرایم سایبری می‌کند؟
به طور کلی، جرایم سایبری به هرگونه فعالیت غیرقانونی اطلاق می‌شود که در آن از رایانه، شبکه رایانه‌ای ...
۵ خرداد ۱۴۰۴
پرونده های نفوذ و هک
نقش وکیل جرایم رایانه ای در پرونده های هک و نفوذ
آیا می‌دونید قربانیان جرایم سایبری چه حقوقی دارند؟ اصلا نقش وکیل جرایم رایانه‌ای تو این مواقع چیه؟ ا...
۵ خرداد ۱۴۰۴
مسائل حقوقی کسب و کار
مسائل حقوقی کسب و کار و نیاز به وکیل
ما در این نوشتار، به سوالات کلیدی در این زمینه پاسخ داده و با ارائه راهنمایی‌های عملی، به شما کمک می...
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
جرایم رایانه ای
جرائم سایبری چیست؟ راهنمای جامع
مقاله حاضر در پی آن است تا با رویکردی آموزشی و تحلیلی، به تبیین مفهوم جرائم سایبری پرداخته و ضمن تشر...
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
وظایف وراث در زمان فوت
حقوق و وظایف وراث در زمان فوت فرد متوفی
این مقاله با هدف تبیین حقوق و وظایف قانونی وراث پس از متوفی تهیه شده و تلاش دارد تا ضمن ارائه اطلاعا...
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
عملکرد نادرست کارفرما در دادگاه
مراحل شکایت از عملکرد نادرست کارفرما در دادگاه!
در این مقاله، تلاش خواهیم نمود تا با بررسی دقیق و موشکافانه مراحل شکایت از عملکرد نادرست کارفرما در ...
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
تبعات برگشت زدن چک بدون وکیل
تبعات برگشت زدن چک بدون وکیل
در این مقاله سعی بر آن است تا با بررسی تفصیلی پیامدها و موانع موجود در مسیر وصول چک بدون وکیل، ضرورت...
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
نیاز آنلاین شاپ ها به وکیل
نیاز کسب و کارهای کوچک و آنلاین شاپ ها به وکیل
شاید فکر کنید چون آنلاین شاپ کوچکی دارید، نیازی به وکیل ندارید. اما در واقع، حتی کسب و کارهای کوچک آ...
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
مراحل ثبت دادخواست حقوقی
مراحل ثبت دادخواست حقوقی - 0 تا 100
دادخواست حقوقی، برگه رسمی و فرم چاپی مخصوصی است که توسط فردی که مدعی حقی است (خواهان) تنظیم و به داد...
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴