- جرائم خشونت آمیز چیه؟
- چطوری باید از جرائم خشونت آمیز جلوگیری کنیم؟
- چه کسایی قربانی جرائم خشونت آمیز هستن؟
- در ایران قانونی برای مبارزه با جرائم خشونت آمیز وجود داره؟
مقدمه
طبق اعلام رسمی خبرگزاری های رسمی نظام عدالت کیفری طی چند سال اخیر در صدد است که با ابزارهای کیفری مناسب از وقوع جرائم خشونت آمیز به خصوص در قبال زنان و دختران جوان جلوگیری کند. تجربه نهادهای غیر کیفری و پلیس نشان میدهد برخی جرائم از جمله جرم های خشونت آمیز آسیب های بیشتری به امنیت جامعه وارد میکنند. جرائم خشونت آمیز طی چند سال اخیر بسیار مورد توجه جامعه شناسان و صاحب نظران قرار گرفته است به همین دلیل در این مقاله از موسسه تیم وکلا تصمیم گرفتیم این موضوع را به طور کاملا شفاف مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
تاثیرات جرائم خشونت آمیز در جامعه چگونه است؟
طبق تحقیقات انجام شده نرخ جرائم خشونت آمیز طی چند سال اخیر روند صعودی داشته است همین عامل باعث شده بسیاری از کشورها از جمله ایران قوانین و مقررات سخت گیرانه ای در این زمینه وضع کنند. دورکیم در این خصوص معتقد است در تمام جوامع افرادی وجود دارند که به هر دلیل از قوانین سرپیچی میکنند. این موضوع نیاز به مجازات و زندان را چندین برابر میکند. بخشی از جرائم را با نام جرائم خشن میشناسیم که به نظر کم اهمیت هستند اما در واقع اهمیت و تاثیر بسیار زیادی در روند جامعه دارند. در جرائم خشن معمولا مجرمان حقوق خود را از دست رفته میدانند و سعی دارند به هر طریق این حقوق را به دست بیاورند. جرائم خشن امنیت اجتماعی هم تحت تاثیر قرار میدهد.
آیا جرائم خشن برای دولت ها هزینه بر هستند؟
بله. درست است که جرم های خشن تنها درصد کمی از جرم ها را شامل میشود اما هزینه های روانی، اجتماعی و مالی بسیار زیادی به جوامع تحمیل میکند. همین عامل اهمیت مهار این گونه جرم ها را نشان میدهد. در ادامه سعی میکنیم عواملی که باعث تکرار جرم های خشن میشوند همچنین راهکارهای جلوگیری از وقوع این جرائم را به شما معرفی کنیم.
جرائم خشونت آمیز در زنان بیشتر است یا مردان؟
آمار جنایی نشان میدهد زنان در مقایسه با مردان کمتر مرتکب جرم های خشونت آمیز میشوند. جرائم خشونت آمیزی که زنان مرتکب میشوند در گروه جرائمی قرار میگیرند که مردان اغلب قادر به ارتکاب آن ها نیستند. پولاک جامعه شناس معروف معتقد است ارتکاب جرم زنان به اندازه مردان است اما اغلب گزارشی از آن ها دریافت نمیشود. در این زمینه باید به 2 نکته مهم توجه داشت که عبارتند از:
- بزهکاری سیاه میان زنان بیشتر از مردان است.
- زنان به جرائم خشن بی علاقه هستند. آن ها بیشتر دوست دارند جرم های خود را به صورت پنهانی انجام دهند.
علاوه بر موارد بالا باید در نظر داشته باشید معمولا دولت در برخورد با زنان مجرم انعطاف بیشتری از خود نشان میدهد با این حال میتوان جرم هایی مانند بچه کشی، کودک آزاری و همسرکشی را در گروه جرائم خشونت آمیز زنان دسته بندی کرد.
برای حمایت از قربانیان جرائم خشونت آمیز چه اقداماتی انجام میشود؟
امروزه قربانیان جرائم خشونت آمیز علاوه بر حمایت هایی که از جانب مراجع و نهادهای قضایی دریافت میکنند، از حمایت های روانشناسی هم بهره مند میشوند. در بسیاری از کشورها برای قربانیان جرائم خشونت آمیز برنامه های ویژه ای در نظر گرفته شده است که شامل برنامه های آموزشی، حمایت های مالی و مشاوره های روانشناختی میشوند. برخی از کشورها برای تامین امنیت قربانیان جرائم خشونت آمیز تدابیر ویژه ای در نظر میگیرند.
نتیجه گیری
در پایان این نکته را فراموش نکنید که قربانیان جرائم خشونت آمیز در برابر عدالت تنها نیستند. این افراد میتوانند با انتخاب یک وکیل خوب و باتجربه از حقوق خود دفاع کرده و برای بازگشت به زندگی عادی گام های موثری بردارند. یک وکیل باتجربه در کنار تجربه و تخصص باید دلسوزی هم داشته باشد. در نهایت حضور یک وکیل میتواند به شما کمک کند تا از مشکلات قانونی و روانی ناشی از جرائم خشونت آمیز رهایی پیدا کنید. در این زمینه کارشناسان حقوقی تیم وکلا میتوانند به شما کمک کنند. کافیست با آن ها در ارتباط باشید.
در صورت نیاز >> وکیل خانواده
نظرات ( ۰ نظر )
تا کنون هیچ نظری ثبت نشده است.
اولین نظر را از شما در این مقاله بگذارید.