آیا اطلاعات کاملی در رابطه با ربا و مجازات های آن در دین و قانون دارید؟

ما در این مقاله می خواهیم به اطلاع شما بزرگواران برسانیم که ربا چیه و درباره ی مجازات های آن اطلاعاتی را به شما بدهیم.


ربا، که تقریباً معادل واژه انگلیسی "usury" است، اصطلاحی در قرآن است که به معنی سود ظالمانه در معامله یا تجارت است. ربا چندین بار در قرآن در سوره‌های بقره، آل عمران، نساء و روم به شدت مورد انتقاد قرار گرفته‌است و تنها گناهی است که از آن به عنوان "جنگ با خدا" نام برده شده‌است. ربا در هر چهار دین الهی یعنی یهودیت، مسیحیت، اسلام و مزدیسنا حرام است. با اینکه مسلمانان همگی متفق هستند که ربا در اسلام حرام است، تعریف دقیق ربا در بین آن‌ها مورد اتفاق نیست. در گذشته بسیاری از دانشمندان اسلامی همانطور که مسيحيان هم كار كرده‌اند، هر نوع سود بر روي پول را معادل ربا می‌دانستند. اما بیشتر علمای اسلامی امروزه آن را معادل سود ظالمانه و نه هر نوع سودی می‌دانند. دانشمندان اسلامی همچنین در مورد اینکه آیا ربا حرام است یا مکروه با یکدیگر اختلاف دارند. لغت ربا قبل از اسلام نیز توسط اعراب به معنای زياد شدن مورد استفاده قرار مي‌گرفت. جان اسپوزيتو معتقد است که ربا در قبل از اسلام رایج بود و هرگاه فردی بدهی خود را نمي‌توانست پرداخت کند، بدهي‌اش دو برابر مي‌شد و در صورت عدم پرداخت بدهي، دوبرابر مي‌گشت. به همین دلیل، این عمل باعث رواج برده داري در بین اعراب شده بود. در دیدگاه کلاسیک اسلامی، تعریف ربا به صورت "افزایش سرمایه بدون معادل واقعی" است.


تعریف ربا در قرآن مشخص نشده است، بنابراین مسلمانان در طول تاریخ تعاریف مختلفی را برای آن ارائه داده‌اند. برخی از تعاریف ربا عبارتند از: هر نوع سودی که بر روی پول صرف نظر از درصد آن باشد، عدم برابری دو کالای مورد معامله، هر مقداری که بیشتر از وام دریافت شده باشد صرف نظر از مقدار بالاتر، سود با درصد بالاتر از حد که بر روی پول اخذ شود و زیاد شدن چیزی بدون انجام کار.


انواع مختلف ربا


به طور کلی ربا به سه قسم هستند که این سه در دین اسلامی به شدت نهی شده است به اینگونه که یک درهم ربا برابر است با هفتاد بار زنای محارم:


1-ربای معاملی: آن قسم از ربا می باشد که یا با زیاده عینی معامله شود مثل یک کیلو گندم با دو کیلو گندم و یا به شروط زیر با زیاده حکمی معامله شود مثل یک کیلو گندم نقدی به یک کیلو گندم نسیه و آن دو شرط به شرح ذیل می باشد:


شرط اول) عوض و معوض به جهت عرفی هم جنس باشند.


شرط دوم) عوض و معوض از موزون یا مکیل باشد.


2-ربای جاهلی: از آن دسته می باشد افزودن به حق یا دین در برابر افزایش طرف دوم به وقت پرداخت یعنی دریافت زیادی بدهی در برابر دادن مهلت به بدهکار.


به عنوان مثال کسی جنسی را می خرد و توانایی پرداخت بدهی خود را ندارد ولی به ازای تمدید مهلت پرداخت و رسیدن به سررسید دوم باید اصل پول را به همراه افزایش (فرع پول) باهم پرداخت کند.


3-ربای قرضی: از مرسوم ترین دسته یا قسم های ربا، ربای قرضی می باشد که جوامع گوناگون وجود دارد و در آن فرد برای نیازهای مالی خود پولی را قرض می کند و متعهد می شود موقع بازپرداخت با زیاده مال را برگرداند یعنی ربای قرضی زیاده ای است که در قرارداد قرض شرط می شود.


ربا بین چه افرادی شامل مجازات نمی شود؟


افراد زیر به حکم و اجازه قانون حتی در صورت انجام معامله قابل مجازات نیستند.

 در تبصره 2 ماده 595 قانون مجازات اسلامی ایران آمده است: «هرگاه ثابت شود که رباخوار در پرداخت مازاد وجه یا مال ضرر داشته است از مجازات این ماده معاف می‌شود». بدین ترتیب شخص به دلیل مشکلات مالی یا تهدید طرف مقابل اقدام به پرداخت اضافه پرداخت کرده است که باید ثابت شود.

 در تبصره ماده مذکور آمده است: اگر این عقد بین پدر و پسر یا زن و شوهر باشد یا مسلمانی از کافر ربا بگیرد مشمول مقررات این ماده نیست.

 در توضیح ماده مذکور، لازم به ذکر است برخی از فقها رباخواری بین مادر و فرزند را جرم دانسته و قوت این ماده را فقط متعلق به پدر اعلام کرده اند.

 همچنین در مورد ربا بین زن و شوهر دو نظر وجود دارد: عده ای بر این باورند که در ربا، نکاح دائم یا منقطع تفاوتی وجود ندارد و برخی دیگر منحصر بودن ربا را فقط برای ازدواج دائم می دانند.


مجازات رباخواری در دین و قانون


ربا یکی از مصادیق مال حرام شرعی است و گرفتن مال در ازای همان پرداخت به این معناست که ارزش یکی از دیگری بیشتر است.

 از نظر اسلام «بدترین، کثیف‌ترین و خطرناک‌ترین راه برای کسب ثروت و تداوم زندگی، افزایش قدرت و توسعه اقتصادی با درآمد بهره است، لذا به مؤمنان توصیه می‌شود که از ربا و انگیزه خودداری کنند». تصویب خواهد شد. و باید از ساماندهی اقتصاد جامعه بر این اساس دست بردارند و به تقوا و حاکمیت ارزش های دینی در جامعه روی آورند و خود و جامعه را در معرض این دشمن پنهان و دروغین قرار ندهند. در جنگ با خدا و رسولش بشتابید.

 حضرت محمد (ص) درباره ربا می فرماید: ربا بدترین اعمال است.

 امام صادق (ع) می فرمایند: وقتی خداوند بخواهد جامعه ای را از بین ببرد، در بین آنها علاقه می افکند.

 و خداوند پنج نفر را به ربا لعن می کند: رباخوار، رباخوار، دو شاهد و نویسنده.

 در قرآن کریم هشت آیه در مورد حرام آن وجود دارد.

 سوره روم آیه 39 - سوره آل عمران آیه 130 - سوره بقره آیات 275-276-277-278-279-280.

 چه در اسلام حرام باشد و چه نه، در ادیان دیگر مانند مسیحیت، ختنه عمل بسیار بدی بود تا اواخر قرن سیزدهم که کلیسا بر اروپا حکومت می کرد، انکار ممنوع بودن ختنه بدعت است و چنین افرادی مستحق مجازات هستند. مرگ

 این در حالی است که در شرایط کنونی که اقتصاد جهان در اکثر موارد مجبور به استفاده از ربا...

 نماینده ایران در مورد مجازات ربا در ماده 595 قانون مجازات اسلامی در کتاب پنجم مصوب 1391 چنین نوشته است:

 هرگونه توافق بین دو یا چند نفر به موجب عقد از قبیل بیع، قرض، صلح و غیره. جرم متخلفین اعم از رباخوار، رباخوار و واسطه بین آنها و نیز امتناع از افزودن مالک مال، می باشند. شش ماه به سه سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و معادل ربا به عنوان جزای نقدی محکوم شده است.




بهترین وکیل رباخواری در تهران


یک وکیل خوب پایه یک باید شرایطی را دارا باشد که ارباب رجوع بتواند به عنوان موکل، وکیل خود را بپذیرد. این شرایط به شرح ذیل می باشد:


1-دارا بودن پرونده های موفق و سوابق درخشان


2-آشنایی تسلط به قوانین مختلف


3-دارا بودن روابط عمومی بالا


4-برخورداری بالا از  صفت رازداری


در خصوص وکیل رباخواری در تهران، وکلایی در تهران وجود دارند که از بهترین وکیل های تهران برای رسیدگی به پرونده های رباخواری می باشند.

تیم وکلای ما در راستای این مورد می تواند حاذق ترین و بهترین وکیل رباخواری تهران را به شما معرفی کند که تمامی ویژگی ها و شرایط یک وکیل پایه یک دادگستری حاذق و باتجربه را داشته باشد.

وکلای رباخواری که توسط تیم وکلای کارپردازان معرفی می شوند می توانند از بهترین ها باشند و توانایی و تسلط کافی در قوانین مختلف به خصوص قوانین مجازات اسلامی و به ویژه درباره ی ربا را داشته باشد و همینطور موکل می تواند از لحاظ رازداری به آنها اعتماد کند.


Powered by Froala Editor

از اینجا دیدگاه تان را به اشتراک بگذارید




دیدگاهتون رو راجع به این مطلب منتشر کنید

جهت شرکت در قرعه کشی لطفا شماره تلفن خود را وارد کنید

نیاز به مشاوره با وکیل زبده دارم

فقط سوال دارم، مشاوره نمیخواهم